یاد مردم سیستان و بلوچستان در فجر تا خداحافظی کیمیایی از سینمای ایران-راهبرد معاصر
گزارش شب پنجم سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر

یاد مردم سیستان و بلوچستان در فجر تا خداحافظی کیمیایی از سینمای ایران

سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر با حضور 22 فیلم در بخش اصلی، ده فیلم در بخش مستند از دیروز آغاز شده است. در این گزارش نگاهی داشته‌آیم به حاشیه ها و نشست خبری فیلم هایی که در شب پنجم جشنواره نمایش داده شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۹ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 04
کد خبر: ۴۰۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  در روزهای اخیر سانس های فوق‌العاده فیلم های جشنواره در سینمای مردمی افزایش چشمگیری داشته است. فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی روز یکشنبه 14 بهمن در سالن شهر هنر پردیس سینمایی آزادی در ساعت 45 دقیقه بامداد به سانس فوق‌العاده رسید.

 

فیلم «ماجرای نیمروز: رد خون» در پنجمین روز جشنواره بازهم به سانس فوق العاده رسید. «ماجرای نیمروز:رد خون» به جز سانس اصلی اکرانش در پردیس سینمایی تماشا، دو سانس فوق العاده دیگر هم داشت.

 

پولاد کیمیایی بازیگر و کارگردان سینما که به تازگی فیلم «معکوس» را برای حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر ساخته بود، با انتشار متنی از سینمای ایران خداحافظی و کشورش را ترک کرد.

 

شفافیت مالی

«شبی که ماه کامل شد» در پردیس سینمایی چارسو اکران شد و هنرمندان واکنش جالب‌توجهی به این فیلم داشتند و از سازندگان و عوامل آن تقدیر و تشکر کردند. اما پیش از این مسئله سرمایه مشکوک را نسبت به این فیلم مطرح کردند. پیش از این روابط عمومی فیلم این چنین اعلام کرد که تمامی حقوق و مالکیت این محصول فرهنگی در اختیار محمدحسین قاسمی (تهیه‌کننده) و نیز سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و بومی سیستان و بلوچستان است و تأکید می‌شود که سرمایه تولید فیلم توسط وی تأمین و این امر در تیتراژ «شبی که ماه کامل شد» تصریح شده است. مستندات سرمایه‌گذاری و تأمین هزینه تولید فیلم در زمان ارائه پروانه مالکیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در صورت رضایت سرمایه‌گذاران توسط صاحبان پروژه و یا سازمان سینمایی، قابل انعکاس و شفاف‌سازی است.

 

شبی که ماه کامل شد

نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار شامگاه یکشنبه ۱۴ بهمن ماه در خلال سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پردیس ملت؛ سینمای رسانه‌ها برگزار شد.

 

یاد مردم سیستان و بلوچستان در فجر تا خداحافظی کیمیایی از سینمای ایران

 

نرگس آبیار در ابتدای این نشست درباره شکل‌گیری ایده اولیه ساخت این فیلم گفت: موضوع این فیلم  سال‌ها قبل من را درگیر کرده بود و اخبارش را دنبال می‌کردم و برایم همیشه جالب و جذاب بود اما سال گذشته که این پیشنهاد به من شد متوجه شدم طرح برای آقای مرتضی اصفهانی است و وقتی دیدم نگاه زنانه دارد، برای من جذاب بود زیرا زن‌ها همیشه از کاراکترهای جذاب برای من هستند و به همین دلیل تصمیم به ساخت این اثر گرفتم.

 

محمدحسین قاسمی تهیه‌کننده این اثر هم  بیان کرد: این فیلم مثل سایر فیلم‌ها سختی‌های خودش را داشت به ویژه که بخشی از کار در سیستان تصویربرداری شد و از همین جا از مردم سیستان که جانا و مالا به من کمک کردند، تشکر می‌کنم. وقتی در استانی خارج از تهران کار می‌کنیم به لحاظ امکانات سختی‌هایی دارد و این اثر هم همینطور بود اما بخش عمده سختی‌ها مربوط به کار در پاکستان بود. چراکه آنجا بروکراسی عجیبی دارد. البته از نیروهای بومی در آنجا استفاده کردیم. چراکه دولت آنها ما را همراهی نمی‌کرد. از سوی دیگر به زمان انتخابات آن‌ها خوردیم و به ما گفتند از کشور خارج شویم که در نهایت در محله پاکستانی‌های بنگلادش برخی از صحنه‌ها را گرفتیم.

 

وی درباره منابع مالی ساخت فیلم هم افزود: این فیلم به طور کامل در بخش خصوصی تولید شده و یک سری تلخی‌ها در مسیر تولید آن پیش آمد که بعدها بازگو می‌کنم.

 

هوتن شکیبا بازیگر نقش عبدالحمید ریگی درباره تجربه متفاوت حضور در این فیلم عنوان کرد: این نقش، سختی‌های خاص خود را داشت که بخش عمده ای مربوط به شرایط فیلمبرداری می‌شد که بسیار سخت بود از سوی دیگر می‌خواستیم تغییر کاراکتر به گونه‌ای باورپذیر باشد. از خانم آبیار که به من کمک کرد بسیار تشکر می‌کنم. تلاشم را کردم به جایزه فکر نکنم تا توی ذوقم نخورد من واکنش‌های خوب نسبت به این اثر گرفتم و همین را فعلا به‌عنوان جایزه خود پذیرفته‌ام.

 

آبیار در ادامه درباره تفاوت فیلم هایش گفت: من دوست دارم فیلم‌هایم فرق کند چراکه خودم هم تغییر می‌کنم برای مثال ۲ سال پیش دوست داشتم «نفس» را بسازم و بر خلاف عقیده برخی من فیلم زنانه‌ای ساختم و به نظرم نباید خانم‌ها را دست کم گرفت. از سوی دیگر به نظرم صحنه‌های اکشن هم به اندازه بود.

 

طلا

نشست رسانه ای فیلم سینمایی «طلا» سومین نشستی بود که در چهارمین روز از برگزاری جشنواره سی ‌و هفتم فیلم فجر روز یکشنبه ۱۴ بهمن ماه در پردیس ملت برگزار شد.

 

در این نشست پرویز شهبازی کارگردان، رامبد جوان و محمد شایسته تهیه‌کنندگان، نگار جواهریان، طناز طباطبایی، مهرداد صدیقیان و هومن سیدی بازیگران، منصور شهبازی بازیگر و صدابردار، پیمان شادمانفر مدیر فیلمبرداری، امیرحسین قدسی طراح صحنه و دیگر عوامل فیلم حضور داشتند.

 

شهبازی در ابتدای نشست درباره روند شکل‌گیری داستان فیلم بیان کرد: اکثر سکانس‌ها را بازنویسی و تا آخرین لحظه در حال تغییر داستان و اتفاقات بوده است.

 

رامبد جوان نیز درباره تهیه فیلم توضیح داد: من و محمد شایسته یک روز تصمیم گرفتیم پول‌هایمان را جمع کنیم و ۴ فیلم بسازیم که البته زورمان به ساخت سه فیلم رسید. بخش اجرایی «طلا» حتما برعهده شایسته بوده و من در بخش‌های دیگر کمک می‌کنم. در زمان تولید هم چون من سر ضبط «خندوانه» بودم بیشتر کارها برعهده او بود. از همکاری با پرویز شهبازی هم بسیار خوشحالیم و به خودمان افتخار می‌کنیم.

 

شایسته هم درباره تهیه‌کنندگی فیلم اظهار کرد: ما قرار بود ۴ فیلم تولید کنیم که چهارمی به دلیل مشکلات مالی امکان‌پذیر نشد. اما در نهایت ۲ فیلم کمدی و یک فیلم اجتماعی تولید کردیم.

 

هومن سیدی درباره حضورش در «طلا» بیان کرد: من تنها کاری که کردم این بود که گوش به فرمان شهبازی بودم. کار کردن با شهبازی خیلی برایم جذاب بود. تغییر شخصیت و رویکردی که شخصیت منصور در قصه دارد به شکل خیلی واقعی نشان داده می‌شود و این از خصوصیات جذاب قصه بود که من را جذب کار کرد.

 

نگار جواهریان نیز از همکاری با شهبازی و ایفای نقش دریا ابراز خرسندی کرد.

 

خون خدا

نشست خبری فیلم سینمایی «خون خدا» به کارگردانی مرتضی‌علی عباس میرزایی، با حضور سیاوش حقیقی تهیه‌کننده، فرید سجادی حسینی، لعیا عباس میرزایی تدوینگر، هاشم فغانی طراح چهره پردازی، شهرام نجاریان مدیر فیلمبرداری، پیام آزادی آهنگساز، بهزاد جعفری طادی طراح صحنه ولباس، رضا اخلاقی‌راد، شیوا ابراهیمی، خسرو احمدی، سعید داخ، میثاق جمشیدی، علیرضا ثانی‌فر و امین میری بازیگران پروژه در محل پردیس ملت برگزار شد.

 

یاد مردم سیستان و بلوچستان در فجر تا خداحافظی کیمیایی از سینمای ایران

 

در ابتدای این نشست، مرتضی‌علی عباس‌میرزایی گفت: هرکسی در زندگی شخصی خود به یک سری معنا و مفهوم می‌رسد که متفاوت با دیگران است، قصه گفتن نیز همین‌طور است و تعریف هر کس متفاوت است، به دنبال معانی جدید هستم تا با زبان سینما آن را بیان کنم. 

 

سیاوش حقیقی ادامه داد: این فیلم روایتی از عاشورا بود و دوست داشتم آن را بسازم. خون خدا یک داستان امام حسینی است و فیلم با حضور و همراهی عوامل فیلم ساخته شده است. این اثر بسیار لوباجت است و ۳۰ درصد از بودجه توسط فارابی تامین شده است که مبلغ آن ۲۰۰ میلیون تومان بود.

 

عباس میرزایی بیان کرد: اگر مردم دنبال کار متفاوت باشند حتما این فیلم را می‌بینند، هیچ گاردی به هنر و تجربه ندارم اما هیچگاه به این فکر نمی‌کنم در چه گروهی اکران شود.

 

حقیقی درباره اکران توضیح داد: امیدوارم این اثر در ایام محرم اکران شود. این فیلم بازیگر گیشه ندارد، اما بازیگران حرفه‌ای تئاتر در این پروژه حضور دارند.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار